Örök emlék a családnak

A gyerekek már évek óta könyörögnek, hogy vegyünk egy kutyát, de eddig nem volt rá energiám. Tudom, hogy rengeteg munka egy háziállattal foglalkozni, ezért meg akartam várni, míg a fiam nő egy kicsit, és ő is be tud segíteni az etetésbe és a sétáltatásba. A tizedik születésnapjára végre megkaphatta a várva várt kedvencet, egy border collie kiskutyát. Azóta nagy az öröm a házunkban, és arra gondoltam, hogy jó lenne megörökíteni ezeket az emlékezetes pillanatokat. Már vagy ezer telefonos képet csináltam, de ezek nem adják vissza igazán az apró részleteket. Néha szükség van egy szakemberre, aki olyan fotókat tud készíteni, amik egy életre szólnak. Fontos az, hogy hagyjunk hátra valami kézzel foghatót a múltból, amire mindig vissza tudunk tekinteni és feleleveníteni a legkedvesebb emlékeket.

A fővárosban lakunk, szóval egy helyi vagy környékbeli fotóst szerettem volna. A „családi fotózás budapest” kulcsszóra rákeresve megtaláltam Szoboszlai Kriszti oldalát, akinek a munkája teljesen lenyűgözött. Megnéztem a szolgáltatásait, és láttam, hogy kifejezetten gyerekekről is csinál fotókat. Elgondolkodtam, melyik opció lenne a legjobb nekünk, és végül a családi fotózás mellett döntöttünk. Persze, jó, ha van portré a gyerekekről, de számomra az a legjobb, amikor az egész család szerepel a képen. Elvégre ez nem egy mindennapos dolog, és ha már igénybe vesszük ezt a szolgáltatást, akkor ne maradjon ki belőle egyik családtag sem. Ráadásul az új kiskutyánk megörökítése volt az egyik motiváló tényezőnk, ezért Bobinak is muszáj rajta lennie a képeken.

Küldtem is egy e-mailt az oldalon található címre, melyben kifejtettem, hogy mit szeretnék, illetve kértem azt, hogy a családi fotózás Budapesten legyen. Szinte rögtön jött is a válasz, és mindenben hamar megegyeztünk. Kiválasztottam a csomagot, ezután pedig megegyeztünk a dátumban és a helyszínben. El kellett döntenem, hogy műtermi, vagy szabadtéri képeket szeretnék. Én természetesen az utóbbit választottam, hiszen kutyával meg gyerekekkel könnyebb a természetben lenni, mint egy műteremben, ahol vigyázni kell, hogy hova lép az ember. Úgy gondoltam, hogy kint szaladgálhat Bobi is, a gyerekekről pedig szintén vidám, természetes képeket lehet készíteni miközben játszanak. De mondanom sem kell, hogy Kriszti rendkívül ért a szakmájához. Ezt bizonyítják az oldalán olvasható visszajelzések is, amiket most már én is alá tudok támasztani a saját tapasztalataim után.

Persze nem lehet minden tökéletes, ugyanis történt egy apró balesetünk a ruhákat illetően. A gyermekeim eléggé aktívak, és a nagy szaladgálás közben a kislányom elesett a sárban. Még jó, hogy Krisztinek sikerült megnyugtatnia Fannikát, hiszen anyukaként jól ért a gyerekekhez is. Én pedig mindenre felkészülve pakoltam váltóruhát, szóval csak át kellett öltöztetni Fannit, és már folytatódott is a fotózás. Nagyon hálás vagyok Krisztinek a türelméért, és azért, hogy ennyire jól viselte ezt a kellemetlen helyzetet.

A családi fotózás Budapest belvárosában nem könnyű, hisz minden hely olyan forgalmas. Szerencsére találtunk egy eldugott kis sarkot a Városligetben, ahol a fotósunk nyugodtan tudott dolgozni szép és természetes hátterekkel. Azt mondta, nem kell pózolnunk, csak viselkedjünk természetesen, ő pedig elkapja majd a legjobb pillanatokat. Hamar meg is voltunk az egésszel, és ezután már csak meg kellett várni, hogy a képek elkészüljenek a retusálással. Először az összes képet megkaptuk lekicsinyítve, melyek közül kiválaszthattuk a nekünk legjobban tetsző tíz darabot az alap csomaghoz. Nagyon nehéz volt a döntés, mert minden fénykép annyira jól sikerült. Volt egy pár darab csak a gyerekekről és a kutyáról, de a legtöbb fotón mind a négyen rajta voltunk. A képek a végső állapotukban körülbelül két hét alatt jutottak el hozzánk. Én szerettem volna valami kézzel foghatót is, ezért kértem egy ajánlatot Krisztitől a legjobban sikerült három kép kinyomtatására. Már alig várom, hogy megérkezzenek, és feltehessem őket a nappalink falára. Szerintem ez lesz a legszebb dekoráció, amit valaha vásároltam a lakásunkba.

A weboldalon nézegettem a galériát, ahol szebbnél szebb fotókkal találkoztam. Meglepően sok volt köztük a kismama fotó, melyeken gyönyörű ruhákban pózolnak a leendő anyukák. Eszembe is jutott erről a nővérem, aki éppen babát vár. Milyen jó lenne őt is ilyen módon megörökíteni. Örömmel láttam azt, hogy van lehetőség ajándékutalvány vásárlásra, ami egy szuper karácsonyi meglepetés lesz majd a testvéremnek. December környékére pont akkora lesz a pocakja, hogy tökéletesen fog mutatni a művészi képeken. Szerintem ez lesz a legjobb ajándék, amit valaha adtam, mert ez egy életre szóló emlék. A többi családtagnak is kiváló lesz majd ez a nagyobb eseményekre. Végre nem kell megkérdezni, hogy ki mit szeretne születésnapra vagy karácsonyra. A válasz úgyis mindig ugyanaz: semmit, hagyd csak… De én nem fogom hagyni, ezt az élményt mindenkinek át kell élnie.

Az árakat is átböngésztem, és a kismama fotózásnál is ugyanannyiba kerülnek a csomagok, mint a családi fotózás esetében. Az ár először egy kicsit elgondolkodtatott, de a jó tapasztalataim után biztosra tudom mondani, hogy megéri. Elvégre profi fotósról beszélünk, aki óriási tapasztalattal és önbizalommal rendelkezik. A képei már több magazinban és galériában is megjelentek, a weboldalon pedig ti is láthatjátok, hogy minőségi munkát végez.

Szerintem a fotózásban nem csak a szem a lényeg, hanem a szív is. A Krisztiben ez is nagyon tetszett, hogy mindig kedvesen bánt velünk, és a mi kényelmünket helyezte előtérbe. Látszott az, hogy mennyire szereti a hivatását, és, hogy mindig a legjobbat próbálja nyújtani a vásárlói számára. Ha esetleg többet szeretnél olvasni a művészünkről és a munkájáról, akkor látogass el az oldalán található blogra. Itt derült ki számomra, hogy először csokimesterként kezdte a karrierjét, és csak ezután váltott fotózásra. Őszintén örülök neki, hogy így tett. Egy ilyen tehetséges művésznek nem lehetett könnyű ez a döntés, hiszen a csokijaival is díjakat nyert.

Nem bírtam ki, hogy ne görgessek le a blog legaljára, ahol egy Grúziában készült esküvői fotósorozatot találtam. El sem hiszem, mennyire gyönyörűek ezek a képek. Nagyszerűen mutat a ruhák egyszerűsége, a színek kontrasztja, és a háttér, tele természettel, vízeséssel és erdővel. A nyáron pont ide utaztunk a férjemmel, és elképzeltem, milyen jó lett volna, ha Kriszti is velünk lett volna, hogy csináljon egy pár képet. Még a repülőjegyet is kifizettem volna neki. De persze ez csak egy álom. Nekünk marad a Margitsziget meg a Városliget. Viszont panaszkodni nem fogok, Budapesten is sikerült szép képeket alkotni, hála Krisztinek. Már alig várom, hogy a testvérem fotózásánál is jelen lehessek, és átélhessem vele is ezeket az örömteli pillanatokat.

családi fotózás budapest