Masni segített rátalálni a kárpittisztító gépekre

Mindig is imádtam az állatokat, és el sem tudtam volna képzelni az életemet nélkülük. Eddigi életem során mindig tartottam valamilyen háziállatot: tengerimalacot, nyulat, cicát, de a legnagyobb álmom az volt, hogy legyen egy kiskutyám. A szüleim sosem szerettek volna kutyát, de nem azért mert nem szeretik őket, szimplán azt gondolták, hogy túl nagy felelősség és majd biztos nekik kellene vele foglalkozni.

Miután felnőttem, elköltöztem otthonról és férjhez mentem, úgy gondoltam, hogy itt az ideje örökbe fogadni egy kiskutyát. Szerencsére a férjem is ezen az állásponton volt, viszont volt egy bökkenő. Elég kicsi lakásban lakunk, ami miatt sokan nem gondolják, hogy ez jó ötlet. Viszont én azt gondolom, hogy nem a lakás méretétől függően lesz boldog egy kutya élete. Ha rendszeresen visszük sétálni, foglalkozunk vele és megadjuk neki a kellő figyelmet és szeretetet, nem fog számítani, hogy mekkora helyen él. Hiszen ha belegondolunk, egy kertes házban élő kutya sem fog össze vissza szaladgálni, ha csak nem játszanak vele.

Így hát elmentünk egy menhelyre és örökbe fogadtunk egy kiskutyát. Szerelem volt első látásra, ezért nem kellett sokat gondolkoznunk, hogy melyiküket vigyük haza. Persze én legszívesebben mindet haza hoztam volna. El is neveztük Masninak. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, főleg az első hetekben, hónapokban, hiszen még pici volt és nem tudta mit szabad és mit nem. Hát voltak nehezebb napjaink az biztos.. Mindent megrágott, mindenhova oda pisilt, folyton sírt, ha egyedül hagytuk vagy ha nem rá figyeltünk. Ennek ellenére minden percét élveztük.

Sajnos a bútoraink és a szőnyegek szenvedték meg a legjobban ezt az időszakot. Masni tönkretette a szőnyegünket, legalábbis azt hittük. Már éppen elköszöntem szeretett szőnyegünktől és készültem kidobni, amikor felhívott az anyukám. El is panaszoltam neki az egészet, aki mint mindig most is tudta a megoldást. Ajánlott egy olyan céget, akiktől különböző takarítógépeket lehet bérelni. A Greenway kft nagyobb beruházási költségek nélkül kínál többféle kis-és nagygépet bérlésre, így nem szükséges megvásárolni azokat.

Kárpittisztító

Fel is mentem gyorsan a honlapukra, hogy szét tudjak nézni és azt kell mondjam, hogy minden hasznos információt megtaláltam. Az oldalon egyszerűen el lehet igazodni és minden fontos tudnivalót elárul, amire szükséged lehet. A cég 1955-től foglalkozik takarítógépek gyártásával és világviszonylatban is piacvezető. Megnéztem, hogy hogyan működik a bérlés, mert őszintén szólva, még nem béreltem eddig semmiféle gépet. Mivel rövid időre is van lehetőség náluk gépeket bérelni, így ez nekünk is megfelelő lehet, hiszen egyelőre csak alkalmi dologról lenne szó. Ha pedig valakinek szüksége lenne hosszabb távra takarítógépekre, de nem szeretne hatalmas költségeket, akkor is szuper választás lehet, hiszen ebben a formában nem kötelezed el magad olyan szinten, mint egy vásárlással.

Ami még nagyon jól hangzik, az az, hogy nem kell a gépek üzemeltetésével foglalkozni, mert a cég mindent elvégez helyetted. Illetve, ha olyan vagy mint én és pontosan vezeted a kiadásaidat és bevételeidet, akkor is a bérlés a megfelelő választás. Minden hónapban fix kiadást vállalsz ezzel, így előre tudsz tervezni és nem kell tartanod a váratlan kiadásoktól. Nekem nagyon fontos, hogy tudjam milyen költségeim lesznek a következő hónapokban. Van tartalékunk nem arról van szó, de egy nagyobb meglepetés kiadás sosem jön jól.

Miután tájékozódtam a bérlésről, megnéztem, hogy milyen gépeik vannak. Mivel Masni drága a szőnyegünket tette tönkre, nekünk kárpittisztító gépre volt szükségünk elsősorban. Nagyon reménykedtem benne, hogy létezik olyan csoda gép, ami helyre tudja hozni a kárt. Kárpittisztító takarítógépek közül több félét találtam a honlapon, de mivel nekünk nem nagy területre kellett, így egy kisebb gépre esett a választásunk. A gépekről részletesen le vannak írva az információk, a műszaki adataik, hogy milyen felületekre és helyekre ajánlott használni és minden egyéb, amit érdemes tudni. Így már könnyen tudtunk tájékozódni és kiválasztani a megfelelő gépet, mert sem én sem pedig a férjem nem használt még hasonló takarítógépet ezelőtt.

Mielőtt felvettük volna a kapcsolatot a Greenway kft-vel megnéztem a referenciákat és azt kell mondjam, hogy rengeteg ismert, nagy cég tőlük bérel takarítógépeket. Ez eléggé meggyőző volt számomra, pedig én csak a szőnyegemet szerettem volna megmenteni. Full szervizre is van lehetőség, ami azt jelenti, hogy ha ilyen formában bérelsz tőlük gépet, semmi féle egyéb költséged nem lesz a bérleti díjon kívül. Rengeteg időt és pénzt meg lehet spórolni így, hiszen minden feladatot az üzemeltetéssel kapcsolatban ők fognak elvégezni helyetted. Emellett a gépek használatára is biztosítják a megfelelő oktatást.

Ha pedig esetleg úgy érzed, hogy nem a megfelelő gépet vagy gépeket választottad, mindig lesz rá lehetőséged, hogy másik géptípust válassz a bérleti időszak alatt is. Ezt sajnos nem lehet megtenni, ha úgy döntesz, hogy bérlés helyett a vásárlás mellett döntesz. Amikor esetleg valamelyik alkatrész elkopik vagy meghibásodik a Greenway kft ingyenesen kicseréli azokat, ezzel sem okozva plusz, váratlan kiadásokat.

Bérelhető gépeik között szerepelnek ráülős, ráállós, gyalogkísérős gépek is, de a honlapon meg tudod tekinteni a választékukat. Az egyes kategóriákon belül pedig többféle modell közül lehet választani. Mint már említettem részletesen le van írva minden az egyes modellekről, így tényleg átfogóan lehet tájékozódni róluk. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy tökéletesen meg tudod ítélni, melyik gépre is lenne szükséged, a cég örömmel felméri neked a munkaterületet és segít kiválasztani a legoptimálisabb és költséghatékonyabb megoldást.

A kárpittisztító, amit mi választottunk, azt kell mondjam hogy csodát művelt. Sikeresen megmentette a szőnyegünket a kukától. Eltávolította a szennyeződéseket és most szebb, mint új korában. Mivel a gép súlya sem volt túl nagy, így nekem sem okozott gondot a mozgatása és a többi szőnyeget is kitakarítottam vele. A használata sem volt túl bonyolult, aminek nagyon örültem, mert kicsit aggódtam, hogy nem leszek a helyzet magaslatán. Több féle kiegészítő közül is lehetett választani, aminek köszönhetően elég sokfunkciós takarítógépről van szó. A konyhát és a fürdőszobát is sikeresen kitakarítottam, megkímélve magamat a hosszas súrolástól és a hátamat is a hajolgatástól.

Amikor elmeséltem ezt az egészet a családomnak, nekik is rögtön megjött a kedvük az alkalmankénti takarítógépek bérléséhez. Bevallom, én szeretek takarítani, mert kikapcsol és nincs is annál jobb érzés, amikor végeztél és minden tiszta és csillog-villog. Viszont ilyen alaposan még sosem sikerült kitakarítanom különösebb szenvedések nélkül.

Masni is boldog és mára már majdnem teljesen szobatiszta, nem is nagyon fordulnak elő balesetek. Ha pedig mégis előfordulna akkor sem aggódnék nagyon, mert már tudom rá a megoldást. Nem kell rögtön búcsút inteni a szőnyegeknek, még akkor sem, ha nem túl fényes a helyzet.