Már a lakás utolsó gyenge pontját is kikupáltuk: gyönyörű lett a fürdőszoba

Most, hogy elég sok félretett pénzünk összegyűlt, végre fel tudjuk újítani a fürdőszobát. Ez volt az a dolog a lakásunkban, ami még hiányzott, a többi szoba és helyiség teljesen rendben van, modern, jól felszerelt, tiszta és szép. A fürdőszobában viszont a kádat azóta nem cseréltük ki, hogy megépült a ház már majdnem 30 éve. Sok repedés volt rajta, olyan lerakódások, amiket sósavval sem tudtunk felmarni vagy lesikálni, szóval ráfért már a csere. A csempék között megült a penész és a szennyeződések, a fém sarokpolcok berozsdásodtak. Szóval esztétikailag és egészségügyileg sem felelt már meg a követelményeknek. A feleségemmel élt egy kép bennünk arról, hogy milyen fürdőszoba burkolat, kád, szekrények és egyéb kiegészítők néznének ki jól a helyiségben. Mindketten fehér és bézs/homok színkombinációt képzeltünk el, amit pár élénkebb színű kiegészítő fel is tudna dobni, mondjuk narancssárga törülközők és fogkefetartók és egy zöld, nem túl szúrós fajta kaktusz.

Már egész sok ötletünk volt, tudtuk nagyjából, hogy mik az elképzeléseink és mit akarunk kihozni belőle, csak épp azt nem tudtuk, hogy vágjunk bele. Mit szerezzünk be először? Nyilván a csempével és a padlólappal kell kezdeni. De honnan tudjuk, hogy jól választottunk csempét és szép lesz-e a végeredmény? Hogy a kiválasztott berendezési tárgyak tényleg illeni fognak-e egymáshoz? Hogy jó minőségű dolgokat vásároltunk-e? Ezekre a kérdésekre egyelőre nem tudtunk választ adni, de talán fölöslegesek is voltak az aggodalmaink. A feleségem ekkortájt sok közösségi oldalon nézegetett képeket szép fürdőszobákról és ezekből is merítettünk ihletet. Valahogy így az oldalak között böngészve eljutott egy olyan oldalra, ahol egy egész seregnyi fürdőszoba-berendezési ötletet összegyűjtöttek és pontról pontra leírják, hogyan is történik egy fürdőszoba berendezése nulláról. Nagyon örültünk, hogy ezt megtaláltuk, mert tényleg sokat segített. A furdoszobaotletek.hu cím alatt található oldalon egy elérhetőséget is találunk, és ha felvesszük velük a kapcsolatot, személyes segítséget tudunk kérni a helyiség berendezéséhez. Ők segítenek felmérni, hogy milyen eszközök illenének a fürdőszobába, és hogy hogy rendezzük el őket, hogy funkcionális és esztétikus is legyen az eredmény. A honlapon árajánlatot is tudunk kérni.

Nekünk ők segítettek kiválasztani a tökéletes fürdőszoba burkolatot, ami pont olyan színekben pompázik, ahogy elképzeltük a feleségemmel. Nagyon szép lett az eredmény, nagyon hangulatos lett ezekkel a színekkel a fürdőszoba. Van egy kutyánk, Lali, aki folyton ott kotnyeleskedett a felújításnál. Szerencsére nagyon barátságos kutyus, úgyhogy senkit nem zavart. Minden fontos eseménynél jelen kell lennie, de csak mókásabbá tette a munkát. Ezek után egy sarokkád mellett döntöttünk végül, ami nagyon szép és többféle funkció is van rajta, úgyhogy a kikapcsolódás garantált fürdésnél. A hozzáillő mosdókagyló és csap is beszerzésre került, nagyon modern dizájnú, mégis otthonos kialakítású eszközre esett a választásunk. Egy szép WC-t is választottunk, majd a szekrényeket vettük meg. A többi pedig már csak apróság volt, mint a szőnyeg, törölközők és persze az óhajtott kaktusz. Találtunk egy nagyon aranyos kis kaktuszt, aminek nem szúrósak a levelei, és feltettük az egyik polcra. Máris feldobta ez a kis élet a helyiséget. Azóta is nagyon sokat gyönyörködünk a felújított fürdőszobánkban, aminek a megvalósításához való segítséget nagyon köszönjünk a furdoszobaotletek.hu-nak.