Lurkó és a wax esete

Egy éve úgy döntöttünk a párommal, hogy magunkhoz veszünk egy kis kajla vizslát, azt hittük fel vagyunk rá készülve. De mivel még egyikőnk sem volt kutyatulajdonos, nem tudtuk, hogyan, mikkel kell készülnünk annak érdekében, hogy minél kevesebb kárt okozzon a kisállatka. Tudtuk, hogy, mivel vizsláról van szó elkerülhetetlen egy kis káosz, de azt nem hittük volna, hogy az élet minden területére ekkora hatással lesz.

Eleinte, amíg még nagyon pici volt, és kint hideg, Lurkó bent volt a házban velünk, és ez idő alatt nagyjából mindent láttunk, mire sikerült felkészülnünk, és mire nem. Azt hittük már nem igazán érhet meglepetés.

Tavasz közeledtével Lurkó egyre többet volt az udvaron, míg végül teljesen ki nem költözött. Nagyon élvezte, és élvezi a mai napig, jó nagy területe van rohangálni, játszani.

Az egyetlen probléma (nem az övé, inkább az enyém), hogy az autóm a kertben áll, máshová nem tudok leparkolni, nincsen garázsom.

A párom már régóta mondogatja, hogy használnom kellene autó waxot, hogy jobban bírja az időjárás viszontagságait kint az autóm (napfény, eső, stb.). De én nem gondoltam, hogy az annyira fontos lenne, folyton kiment a fejemből, hogy elintézzem. Így hát nem is lett lewaxolva egészen mostanáig.

Lurkó kiköltözésével ugyanis megszaporodtak rajta a nyomok, és egyik-másiktól viszonylag nehezen szabadultam meg. Tele van tappancsnyomokkal, szőrrel, sárral, földdel, és egyéb beazonosítatlan folttal.

De még ez sem győzött meg arról, hogy szerezzek be waxot, illetve nem tudtam, hogy az segítene-e a gondomon.

Viszont a minap Lurkó meglátott egy gyíkot a kertben… végignéztem a Lurkó szerint játékot, a gyík szerint menekülési folyamatot. Kergette, ugatta, csóválta a farkát. Vészesen közeledett a kocsihoz. Majd ráugrott, és… abban a pillanatban döntöttem el, szükségem lesz arra az autó waxra.

Lurkó ugyanis hosszú, vékony karomnyomot hagyott a balhátsó ajtón, nem mély, de látható nyomot.

A párom épp külföldön tartózkodott, ezért teljesen egyedül maradtam ebben az ügyben. Felmentem a netre wax után kutatni. Rögtön rátaláltam egy oldalra, ahol megtetszett a Sonax autó wax, ami védelmet fog nyújtani az autómnak.

Így utána olvasva, nem is tudom, hogy lehet, hogy eddig nem használtam autóviaszt?

Tehát kiválasztottam a szerintem megfelelő waxot, azért megkérdeztem a páromat, hogy ez biztos jó lesz-e , és miután ő áldását adta rá, megvásároltam online. Láttam, hogy van négy szaküzletük is, és közel is van az egyik, jól megközelíthető helyen, de kicsit bátortalan vagyok ezzel a témával kapcsolatban, és kellemetlenül éreztem volna az üzletükben magam, amiért még tapasztalatlan vagyok. Ezért döntöttem úgy, hogy online fogom megvásárolni a terméket. A wax megrendelése gyorsan, gördülékenyen ment, még csak regisztrálnom sem kellett az oldalra, bár lehet, hogy később ezt is megteszem, mert láttam még néhány dolgot, amire szükségem lehet onnan a közeljövőben. De egyelőre az autó waxnál maradtam, rögtön vettem belőle kettőt is, mert azt még egyelőre nem tudtam, mennyit fogok elhasználni belőle egy alkalommal.

Előre utalással ki is fizettem, majd izgatottan vártam, hogy megérkezzen a wax és reméltem, Lurkó addig nem fogja tovább pusztítani a fényezést. Néhány napon belül már a kezemben tartottam a webshopon kiválasztott terméket, és kezdődhetett a felhasználása.

Aznap már lemosattam a kocsit, hogy ezzel ne legyen gond, de azért még egyszer átmentem rajta, hogy az újonnan rákerült földet, szőröket is eltávolítsam, amennyire csak lehetséges. Aztán elkezdtem belemasszírozni a viaszt az autómba. Lurkó mindezt izgatottan nézte, hát mit ne mondjak, nem igazán segített a jelenléte a folyamatban. Azt hitte, valami új, izgalmas játékkal álltam elő.

A végeredmény remek lett! Annyival szebb, fényesebb lett így az autóm, mintha most hoztam volna a gyártósorról! Természetesen a karomnyomot nem tüntette el, de legalább levédte a felületet, ahol sérült, és az biztos, hogy ezek után sokkal könnyebben fogok megszabadulni a ráragadt szőrtől, sártól, tappancsnyomoktól, mindentől. Plusz a napfény sem fogja kiszívni, és az esőcseppeket is lepergeti magáról.

Lurkót nem, de adtam neki egy védőfelületet, neveljük a kutyust, és minden jó lesz így!