Lakásbiztosításról szakszerűen – a kutyafuttatóban

Imádom a négylábú társamat, nélküle sehová sem mozdulnék! Mindenhol velem van, együtt alszunk, együtt ébredünk, és természetesen rendszeresen mozgunk, sportolunk együtt, legyen szó akár egy sétáról a parkban, vagy rossz idő esetén arról, ahogyan pajtásom végig asszisztálja a jóga edzésemet a nappaliban. Számomra az ő egészsége é biztonsága mindennél előrébb való, így mindent megteszek azért, hogy felelős kutyatartó és szerető gazdi legyek.

Korábban azt gondoltam, ez kimerül abban, hogy odafigyelek a kutyámra: a megfelelő kutyatápot veszem neki, új eledel kipróbálása előtt mindig kikérem az állatorvos véleményét, rendszeresen viszem rutin kivizsgálásokra az egészsége érdekében, és természetesen sokat játszunk, futkározunk, sportolunk együtt. Igényli az emberek és más kutyák társaságát is, így viszonylag sokat vagyunk szabad levegőn, ahol a hozzám hasonló kutya megszállott gazdikkal találkozunk, így én is jónéhány új barátra tehettem szert.

Az azonban meglepett, amikor az egyik alkalommal egyikőjük megjegyzete, úgy érzi, nem teszek meg mindent annak érdekében, hogy a kutyámat a legnagyobb biztonságban tudhassam. Megilletődtem ezen a számomra légből kapottnak tűnt megszólaláson, de végül úgy döntöttem, elszámolok magamban háromig, mielőtt reagálok a kijelentésére. Udvariasan megkérdeztem, mire gondol pontosan, de a visszakérdése még inkább összezavart: „nektek van már lakásbiztosításotok?” – kérdezte. Nem értettem, hogy jön ez a kutyám biztonságához? Így én is visszakérdeztem, mi az összefüggés a két téma között.

Mint kiderült, arra gondolt, hogy egy nem várt helyzet bekövetkezte esetén mennyire gyorsan tudunk reagálni, és vajon az otthon melegének biztosítása nem kerül-e veszélybe az én és a kutyám számára, ha nincs lakásbiztosításunk. Őszintén megmondom, albérletben lakom, így eddig nem jutott eszembe, hogy ezzel nekem kellen foglalkoznom, de új ismerősöm hamarosan felvilágosított róla, hogy biztosítást gyakorlatilag bárki köthet, aki érdekelt az otthon megóvásában. Elkezdett érdekelni a dolog, ezért megkértem, hogy meséljen róla egy kicsit bővebben.

Kiderült, hogy neki Pannonsafe lakásbiztosítása van, és maximálisan elégedett a szolgáltatással, ráadásul ő is bérlőként kötötte a biztosítást az ingatlanra, amiben jelenleg tartózkodik. Szerződéskötés előtt természetesen egyeztetett a tulajdonossal is mit szól az ötlethez, de szerencsére nem volt ezzel semmi probléma, így gyorsan megoldották a szerződéskötést. A szerződést határozatlan időtartamra írták meg, és ha mégsem elégedett a biztosítóval, a szerződéskötés évfordulójával fel lehet bontani a szerződést, és másik biztosító után nézni.

Pannonsafe lakásbiztosítás
Jól eső érzés fog el, hogy van valaki, akire számíthatunk a bajban.

De miben más a Pannonsafe lakásbiztosítás, mint a többi, kérdeztem. Nem úgy van, hogy ez is csak egy ilyen szokásos „lehúzásos” történet, ahol a jóhiszemű, mit sem sejtő laikusokat megvezetik? Új barátom ekkor nagyon elkezdett nevetni, és biztosított róla, hogy erről egyáltalán nincs szó. Az ügyintézők minden kérdésre válaszolnak, készséggel állnak rendelkezésre, nagyon segítőkészek. Az ügyintézés nagyon gyorsan megy, a legtöbb vevő pedig olyannyira elégedett a szolgáltatás színvonalával, hogy hosszú évekig a Pannonsafe lakásbiztosítást használja, nem vált másik biztosítóra. Ráadásul nem, hogy nem vezetik félre a hozzájuk szerződni érkező ügyfeleket, de ha valakihez esetleg úgy hatolnak be, hogy a betörő a legmázosabb mosolyával elhiteti a tulajdonossal, hogy megbízhat benne, a biztosító az ilyen ügyekben is eljár, és ha valakit így ér kár, az ellenértéket ilyenkor is megtérítik.

Nekem nagyon szimpatikus lett a Pannonsafe lakásbiztosítása, el is határoztam, hogy nem várok tovább, és hamarosan én is a leszerződött ügyfelek táborát fogom erősíteni. Ha arra gondolok, hogy így a kellemetlen, nem várt események esetén védve vagyunk a blökimmel, jól eső érzés fog el, hogy van valaki, akire számíthatunk a bajban.