Kutyatartás a lakásban

Azt gondolom, ahogy a címből is látszik, egy nagyon megosztó téma következik. A kutyák lakásban való tartásáról többnyire mindenkinek meg van a maga álláspontja. Ha az életed elég vicces, akkor lehetőség szerint végül összeházasodsz valakivel, aki egészen határozottan képviseli az ellentétes nézetet.

Én nagy állatbarát vagyok, abszolút át tudom érezni, ha valaki szívesen beengedi a kedvencét a lakásba is. Bár, egyébként az én kutyám teljes mértékig kerti kutya. Ennek jelentős oka, hogy utál bent lenni a házban, mert nem tud magával mit kezdeni és szánhúzó révén melege is van.

Attól függetlenül, hogy nagyon szeretem a kutyámat és, ha a helyzet mégis úgy kívánja, szívesen adok helyet neki a lakásban, az a véleményem, hogy a lakásban tartott kutyusoknál egy egészen más higiénia szükséges. Hiszen jön-megy, nyilván le is kell vinni, tehát az utcán is jár, belehempereg ebbe-abba.

Őszintén szólva, ha bent tartanám a kutyámat, akkor szerintem a Pipere Porta oldalán, a pipereporta.hu weboldalon keresnék olyan termékeket, amikkel házi kutyasampont tudok csinálni. Így nem kellene azon aggódnom, hogy a bőre olyan anyagokat szív be, sokszor, amik hosszú távon károsak, másrészről általában, ha magunk csinálunk valamit, az jóval kisebb költségekkel jár. Én ezt már kitapasztaltam, amikor itthon magunknak gyártottam szappant, amihez például szintén minden termék megtalálható a pipereporta.hu honlapon. Bár ennél is feltűnőbb volt, amikor mosószert csináltam házilag.

Persze tisztában vagyok vele, hogy ezek időigényes tevékenységek, de szerintem a kis kedvencünk érdekében például érdemes vetni egy pillantást a lehetőségekre, hiszen a cél, hogy minél hosszabb ideig lehessen velünk és persze szerintem a legtöbb embernek az is, hogy közben a lakás tisztasága is fenntartható legyen. Itt jön be a képbe, hogy a Pipere Porta oldalán, a pipereporta.hu webshopban találhatunk a takarításhoz hasznosítható termékeket is. Egy kis átgondolással, akár több dologhoz is házhoz tudjuk rendelni a szükségek dolgokat.

Én például nagyon imádom az illóolajokat, szerintem ázott kutya esetében csodát tudnak tenni, ha beillatosítunk vele a lakásban, illetve én takarítás közben is előszeretettel használom. A pipereporta.hu oldalán található termékek tulajdonképpen szerintem számtalan lehetőséget rejtenek magukban, akár kis kedvencünkre nézve, akár a család más tagjaira nézve is.

Arról nem is beszélve, hogy talán időigényes, de ha magunk készítünk el valamit, akkor abba pontosan az fog csak belekerülni, amit mi magunk belerakunk és érteni fogjuk az összes összetevő nevét. Így tulajdonképpen anyagilag és egészségügyileg is jobban fogunk kijönni, jó eséllyel. Ha pedig megjön a kedvünk, akkor ajándéknak sem utolsó egy ilyen, általunk készített krém, szappan vagy akár egy gyertya.

Kicsit elkalandoztam ugyan a kutyáktól és attól, hogy szerintem, hogyan érdemes ápolni egy olyan állatot, ami kint és bent is tölt időt, de ez egy olyan sokszínű téma, illetve a Pipere Porta oldalán annyiféle termék és ötlet van fent, hogy szerintem nem is lehet nem elkalandozni, ha valaki elkezd böngészni náluk. Én nagyon tudom ajánlani, szerintem képes meghozni a kedvet az alkotáshoz. Utána már inkább azzal lesz gondban, aki megnézi, hogy ne akarjon egyszerre túl sok mindent beszerezni.

Mindent összevetve, én olyan tisztálkodási formát keresnék a kutyámnak, ha rendszeresen beengedném, ami természetes, segít megőrizni az egészségét és azért megfizethető is. A kutyák lakásban tartása pedig szerintem teljesen rendben van és nyilván mindenkinek meg van a maga álláspontja és eszerint választ kedvencet magának. Remélhetőleg mindenki veszi a fáradságot, hogy utána olvas az adott fajta tulajdonságainak és figyelembe veszi, még mielőtt haza viszi az újdonsült családtagot.