Kutyasétáltatás helyett fűtésszerelés

A kutyák csodás lények – mindig is tudtam ezt, nem csak azóta vélekedek így, mióta van nekem is saját kis kedvencem. Nem véletlen az sem, hogy az ember legjobb barátjaként emlegetik őket, ugyanis ekkora hűséget sem ember, sem más állat nem képes adni szerintem.

A séta a mindennapjaink része: ez nem csak a kutyámnak, hanem nekem is nagyon jót tesz szellemileg és testileg egyaránt. Pár napja azonban elég kellemetlen dolog miatt kellett a sétát elnapolnunk: gond volt a fűtéssel.

Úgy kezdődött a dolog, hogy mondtam Kiwinek (a kutyusnak), hogy legyen szíves megvárni, amíg előszedem a melegebb kabátom, ugyanis beköszöntött az ősz, és most már olyan hűvös volt, hogy a farmerdzseki nem lesz elegendő.
A kutyuska türelmesen várt, azonban indulás előtt még támadt egy ötletem: mi lenne, ha bekapcsolnám a fűtést, és addig dolgozna, amíg haza nem érünk? Remek gondolatnak tűnt, elvégre kint úgyis át fogunk fagyni.

Neki is álltam bekapcsolni a fűtésrendszert: megnyitottam a radiátorokat, beüzemeltem a kazánt, azonban nagyon hamar kiderült, hogy valami gond van, ugyanis a kazán hibakódot írt.

Hát, mivel ilyennel még sosem találkoztam, kicsit megijedtem, de aztán ezt a kellemetlen érzést leküzdve nekiláttam rákeresni a Google-ben a hibakódok jelentésére.
Gondolom nem mondok semmi meglepőt azzal, hogy a hibakódokkal még úgy sem tudtam sok mindent kezdeni, hogy megtaláltam a jelentésüket, így hát hamar áttértem arra, hogy inkább fűtésszerelőt keressek.

Gyorsan rátaláltam a https://topvizgazfutesszerelo.hu/futesszerelo oldalra, ami nagyon szimpatikusnak tűnt már elsőre is, úgyhogy nem is keresgéltem tovább.
Az oldal modern és átlátható volt, továbbá rendkívül informatív – számos blogbejegyzést olvashattam rajta, melyek nagyban segítettek megérteni a helyzetemet.

Mindenesetre nem akartam a végtelenségig húzni az időt azzal, hogy a https://topvizgazfutesszerelo.hu/futesszerelo oldalt olvasgatom cselekvés helyett, inkább tárcsáztam a megadott számot. Rögtön felvették és készséggel várták, hogy elmondjam, mi a probléma. Miután vázoltam, feltett még pár kérdést a hölgy nekem – mint utólag kiderült, azért, hogy el tudjuk különíteni, hogy a kazánnal vagy a fűtőtestekkel van-e gond-, és ezek után meg is beszéltük, mikor jönnek a szerelők.

Másnap már várhattam is őket, azonban aznap már nem sétáltunk Kiwivel, ugyanis eléggé elment az idő a fűtésszerelős macerával.

A szerelők végül a megbeszélt időpontban érkeztek, nem késtek egy percet sem. Mint kiderült, a fűtőtestekkel volt a gond, ezt tették rendbe. A kazán csak azért jelzett, mert problémát érzékelt a rendszerben.
Ezt a két dolgot azért fontos elkülöníteni, mert a fűtésszerelő magával a fűtésrendszerrel foglalkozik (tehát a csövekkel, fűtőtestekkel stb.), viszont a kazán gondjaihoz gázszerelőre lehet szükség.

https://topvizgazfutesszerelo.hu/futesszerelo

Szerencsére nagyon gyorsan végeztek a javításokkal, köszönhetően az alapos előzetes felmérésnek, és még korrekt árat is mondtak nekem a javításra.
Örültem, hogy nem megy rá a gatyám a munkadíjukra, annak pedig még jobban, hogy most már nem kell majd Kiwivel fagyoskodni itthon. Bevallom, kényelmetlen volt pulcsiban aludni!

Nagyon bízom benne, hogy ez egy egyszeri eset volt, ám, ha mégis szükség lenne újra valamilyen szerelésre, akkor már tudom, kiket kell keresni: https://topvizgazfutesszerelo.hu/futesszerelo!

Szerencsére nem csak fűtésszereléssel, hanem gáz- és vízszereléssel is foglalkoznak, tehát nagyon sok mindenben tudnak segítséget nyújtani. Soha többé nem kell kétségbeesnünk, ha gond adódik otthon, úgyhogy nyugodtan koncentrálhatunk Kiwivel a kellemes, esti sétáinkra télen is, és nyáron is.