Egy átlagos nap története

Morzsi már öt éve az életem része. Amikor végre eljutottam odáig, hogy saját lakást tudjak venni a férjemmel közösen, akkor végre eljött az a pillanat az életemben, amire mindig vártam: hogy legyen egy kutyám. Már kiskorom óta szerettem volna egyet, de anyukámék nem szerettek volna otthonra semmilyen szőrös állatot, mert ő is és a kistesóm is allergiásak az állatszőrre, aztán amikor elköltöztem, akkor az albérletekben sem lehetett. Két albérletben laktam összvissz, de egyikben sem tarthattam házi állatot, de ez nem is gond, nem vártam el amúgy sem soha a főbérlőktől, hogy megengedjék, hiszen az ő lakásuk, az ő bútoraik.

Szóval Morzsi már régóta velünk van, sokat járunk a férjemmel mindenfelé, szeretünk mindig úton lenni, csinálni valamit. Nem nagyon szoktunk otthon ülni, maximum akkor vannak lazább hétvégéink, ha nagyon rossz idő van kint, vagy ha nagyon fáradtak, esetleg betegek vagyunk. De szeretünk kirándulni, utazni, sportolni, vagy akár olyan programokat, mint a színház, koncertek, sőt, egyszer voltunk operában is.

A kinti programokhoz Morzsit is mindig visszük magunkat, nagyon élvezi a kirándulásokat, túrákat, utazásokat, de már attól is teljesen kiugrik a bőréből, ha sétára indulunk. Nagyon igyekszünk odafigyelni arra, hogy – ugyan nem kertes házban élünk, de van egy óriási erkélyünk – elegendő mozgástere legyen a kutyának. Ezért sokszor visszük le a parkba, sokat sétálunk, játszunk, ezért is jön velünk mindig kirándulni is.

Egy séta alkalmával egyik reggel úgy döntöttem, hogy mivel nem kell rohannom dolgozni, ezért egy hosszabb sétára megyünk a környéken, de egy teljesen új útvonalon. Eléggé hűvös reggel volt, jött a hideg tél. Nem is csodálkoztam rajta, hogy már korán reggel köd van és látom a leheletem. Ez egy amúgy is kivételes nap volt, mivel nem kellett dolgoznom, ugyanis kértem egy szabadnapot, mert annyi minden felhalmozódott, amit muszáj volt elintézni. Bankba kellett mennem, át kellett mennem anyukámékhoz, mert jött a vízszerelő, de egyikőjük sem tudott aznapra szabadnapot kérni, úgyhogy nekem kellett ott lennem, emellett pedig be is kellett vásárolnunk, mert szinte üres volt a hűtőnk. És még sorolhatnám. A sok minden miatt pedig volt valami, amiről a férjem és én is teljesen megfeledkeztünk.

A csoda pedig megtörtént velünk. Az új útvonalon, amin épp Morzsival sétáltam, rájöttem, hogy nem hívtam fel előző nap a barátnőmet a szülinapja miatt. Nem akkor volt, csak megbeszéltük, hogy telefonálunk egyet és megbeszéljük, hol tartsuk. Gyorsan fel is hívtam, mert tudtam, hogy ő is korán kel és biztos, hogy fent van. De persze rosszkor hívtam, mert akkor ment éppen a megrendelt autógumi szettjéért. Mivel jött a tél, már most le akarta cserélni a kerekeket a kocsiján, a régi téli kerekei meg már nem voltak annyira jók, ezért ruházott be egy újra.

Na, nekem abban a pillanatban esett le, hogy ugyan nekünk jó a téli gumink még, de nem ártana már lecseréltetni, mert ha mostantól ilyen hideg lesz, akkor muszáj ezt is elintézni. És ez rajta is volt a listánkon, de úgy ahogy volt, el is felejtettük. Még jó, hogy ez szóba jött telefonálás közben, mert azonnal felírtam a telefonomba, hogy majd ezt beszéljem meg a férjemmel.

Délután aztán a barátnőm visszahívott, elmesélte a napjait, hogy mi újság, megbeszéltük a születésnapját is. Közben kíváncsiságból megkérdeztem tőle, hogy honnan szerezte be a gumikat az autójára. Mondta, hogy egy vagy két héttel ezelőtt talált rá a neten erre a cégre. Látta ,hogy a kínálat az oldalon tíz percenként folyamatosan frissül, így tényleg csak az aktuális készletet látja, amiből válogathat. Így aztán meg is találta, ami neki kellett, főleg, hogy még akár a kereső funkcióval is könnyen megtalálta, amit keresett. A méretet is le lehet csekkolni, ha esetleg valaki nem lenne benne biztos. Minden fontos információt megtalálni az oldalon, könnyen rátalálhat a látogató arra, amit keres. Ha mégis kérdése lenne, a helyzet egyszerű: telefonon bármikor érdeklődhet. Az viszont fontos, hogy rendelést csak interneten keresztül lehet leadni, viszont ha készleten lévő gumikat rendelne valaki és még aznap délig leadja a rendelést és kiszállítást kér, akkor akár már másnap meg is kaphatja. Nyilván ez azért a főszezonokban változhat, de akkor is pár nap alatt mindenki megkapja. De lehet személyes átvételt is választani, mert vannak átvevő pontok.

Megtetszett, amit barátnőm mondott, úgyhogy miután letettük a telefont, meg is néztem az interneten, aztán meg is mutattam a férjemnek, hogy ha bármikor így adódva, vagy esetleg ismerősnek lenne szüksége egy ilyen cégre, akkor tudja, hogy a gumidiszkont.hu a jó választás.

Érdekes egyébként, hogy egy telefonhívás mennyi mindent meg tud változtatni. Hallottam egy új cégről, amit eddig nem ismertem, de a jövőben az új információ bármikor jól jöhet. Vagy akár másnak is, akit ismerek és éppen majd új autógumikra lenne szüksége.