Csővezeték probléma esetén csak egy telefonhívásra van a megoldás

Ma nagyon elkapott a nosztalgikus hangulat, ahogy az én kis Bonimat néztem a tornácon. Amikor megérkezett hozzánk, még icipici volt, egy nagy dobozban hozta meg édesapám. Mekkora volt az öröm! Persze akkor az elején még egy kicsit félt tőlünk, de nagyon hamar megszokott minket és megszeretett, és most már szerintem, ahogy én, ő sem tudná elképzelni az életét nélkülünk.

Elő is kerestem a régi fotókat, amiket készítettünk róla az évek során, naná, hogy könnyes szemmel néztem végig a kis csöppség fejlődését, ahogy abból az icipici kutyából egy kifejlett izmos hölgy lett. Néha persze voltak nehezebb napjaink is, de összességében azt mondanám, hogy soha nem fogom megbánni, hogy rá esett a választás. Van, mikor egy igazi kis rosszcsont, nagyon játékos, és időnként okoz némi fejtörést, de nála jobb kutyát nem is kaphattam volna.

Ahogy a gép előtt lapozgattam ezeket a régi fotókat, egyszer csak láttam, hogy Boni a konyhából jött ki és csupa víz volt. Nem értettem, hogy mi történt, hiszen kint nem fürödtünk, néztem csodálkozva, hogy vajon, hogy lehet vizes. Elmentem a konyhába és ekkor láttam, hogy a konyhaszekrényből nem túl erősen, de azért folydogál ki a víz, pont annyira, hogy egy kis tócsaszerű képződmény is kialakult a földön, amiben Boni alaposan meg tudta magát hempergetni.

SOS vízszerelés Pest megyében, lehetséges?

Na, gondolhatjátok, abban a pillanatban elfogott a pánik, hogy hol fogok én most vízszerelőt találni, hiszen Pest megyében egy kis faluban élek most jelenleg. Itt nem is ismerek senkit, és vajon melyik cég lenne az, aki ebben a kis faluban ki fog jönni? Egyáltalán létezik-e olyan.

A kisebb sokk után visszamentem a laptophoz, és elkezdtem kutakodni, SOS vízszerelés Pest megye kifejezéseket használva, és hát képzeljétek el, baromi nagy mázlim volt. Belefutottam a vizszerelet.net weboldalba, ahol olyan szakemberek dolgoznak, akik végre nemcsak Budapesten szállnak ki, hanem Pest megyében bárhol kimenne.

Persze még így is volt bennem egy kis félelem, hogy valamiért az ilyen kis falvakban úgyse jön ki senki, de hamar kiderült, hogy az SOS vízszerelés Pest megyében is elérhető szolgáltatás: felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, ahol kedvesen tájékoztattak arról, hogy márpedig igen, ki fognak jönni hozzám, és nem számít, hogy egy pici faluban élek, ők valóban egész Pest megyében vállalják a szerelést, így megnyugodtam, hogy hozzám is ki fognak jönni.

A telefonkészülék másik oldalán lévő ügyfélszolgálatos több kérdést is feltett nekem. Mondta, hogy ez alapján próbálja behatárolni, hogy milyen problémáról lehet szó, és persze az nem bizonyos, hogy a probléma forrását is telefonon keresztül meg fogjuk találni, de ezekkel a kérdésekkel, és rájuk adott válaszokkal megkönnyítem majd a kiérkező szakembernek is a dolgát, hiszen már pontosan fogja tudni, hogy milyen probléma miatt kell neki kiszállnia, és hogy milyen felszerelésre lehet szüksége.

Megbeszéltünk egy időpontot is, amikor a kolléga biztosít kiszáll, és megnyugtattak, hogy igyekeznek mindig betartani a megbeszélt időpontot, és végül sikerült is betartaniuk. Ez volt végül a délután fénypontja! Amikor megláttam a szerelőt, valahogy abban a pillanatban megnyugodtam, tudtam, hogy minden rendben lesz, megérkezett a segítség.

Amíg vártam a szerelőre, olvasgattam még az oldalon, így sok mindent meg tudtam még róluk, köztük azt is, hogy már több mint harminc éve foglalkoznak vízszereléssel, fűtésszereléssel. Minden területről részletesen írtak az oldalon, őszintén elmondva azt is, hogy miért nem érdemes saját kezűleg neki esni a munkálatoknak.

Az időben kiérkező szerelő egy igazán jó modorú, kedves ember volt, pikk-pakk megoldotta a problémát. Azt hittem, hogy tovább fog tartani, de mondta, hogy ő már sok év tapasztalatával rendelkezik, így már rengetegszer látott az enyémhez hasonló problémát, így nincs szükség arra, hogy egész nap feltartson a szereléssel. Ennek nagyon megörültem, és azután már birtokba is vettem ismét a konyhát, ami úgy üzemelt, mint előtte új korában. Azért megemlítette azt is, hogy vannak olyan esetek, amikor sokkal tovább tartanak a munkálatok, de szerencsére nálam nem olyan hibáról volt szó, ami sok időt vett volna igénybe. Igazából az idő nem is érdekel, a lényeg, hogy a végeredmény tutira üzembiztos legyen, és hát az is lett, így egy szavam se lehet.

Tökéletes, minőségi munkát végzett a kiérkező szakember, természetesen el is mentettem a telefonomba az elérhetőségüket.