A Méta Autószervizben javították meg kiállítási autóm

Amióta az eszemet tudom, kutyás voltam: ez volt az első szavam és már gyerekként sokkal kijöttem négylábú kedvenceinkkel, mint a kortársaimmal bármikor. Persze ez nem is csoda, több családtagom is foglalkozott kutyatenyésztéssel. Na de itt most ne arra a sufniszaporításra gondoljatok, ami a legtöbb ember eszébe jut elsőként: többnyire külföldön és belföldön nagyon szép eredményeket értek el a saját tenyésztésű kutyáikkal, a vonalaik gyakorlatilag mindenkinél ott van, aki számíthat az adott fajtában. Nyilván nem volt kérdés, jómagam is egészen kiskoromtól otthon éreztem magamat a különböző kiállításokon, legyen az egy hazai, pár száz kutyás kis rendezvény, vagy pedig épp egy külföldi világkiállítás – mindegy volt, csak kutya legyen! Persze őrületemmel őrületbe kergettem a “nemkutyás” kategóriába eső ismerősi körömet is, szóval a baráti köröm a mai napig kutyaorientáltakból áll első sorban. És ugyan az élet engem is másfelé terelt, nem a kutyatenyésztés irányába, de természetesen nem lenne teljes az életem egy négylábú, szőrös kedvenc nélkül, így egy csodálatos, külföldről behozatott, hosszúszőrű skótjuhásszal élem a napjaimat. Nagyon sok dolgot kipróbáltunk együtt: különböző sportokat, kutyaiskolát, de természetesen a kutyakiállítások világába is visszatértem általa – elképesztően sok rendezvényen vettünk részt ketten, fantasztikus eredményekkel.

De nyilván valóan ahhoz, hogy ennyi helyre eljussunk, ahhoz a megfelelő járművel is rendelkeznem kell: kis autóm szépen szolgált, a kopóalkatrészek cseréjén kívül nem is volt még vele problémám. Ahova kellett, oda mindig elvitt, és elhitetitek, ez nagyon nagy távolságokat is jelent – a nagyon távoli helyeknél is inkább az autókázást választottam, ha kiállításra utaztunk, mert kutyámat nem akartam feleslegesen repülőútnak kitenni, és így kicsit többet tudtam az országokban “turistáskodni”. De természetesen minden idilli történetnek vége szakad egyszer, így nyilván nálam is beütött a krach: csodás módon egy külföldi autópályán úgy döntött az autóm, hogy nem megy tovább, így az ottani autóklub küldte haza hozzám és kaptam tőlük csereautót.

Valamit mindenképpen kezdenem kellett vele, és egy, az eddigieknél kicsit komolyabb szervizt találnom: egy kedves ismerősöm ajánlotta végül, hogy nézzem meg a https://www.metaautoszerviz.hu weboldalt – mert tapasztalatai szerint egy nagyon korrekt és valóban hozzáértő szerviz, szerinte ott biztos meg tudják mondani, hogy mi is a négykerekűn problémája, és persze nagyon jó eséllyel orvosolni is tudják azt. Persze kutyásként elképesztően maximalista vagyok és ahogy kutyát sem voltam hajlandó soha venni csak azért, mert közel van a kölyök és jó áron van (az én kiskutyám is Angliából érkezett, mert hát kicsire nem adunk…), fontos volt számomra, hogy az autómat is valóban jó szervizbe vigyem, így persze kicsit megkapargattam jobban a témát. Nagy szerencsémre mások is erőteljesen bólogatva ajánlották a https://www.metaautoszerviz.hu-t, így már nyugodtabban kerestem meg őket és vitettem el hozzájuk az autómat.

Mivel nem igazán szándékoztam új autót venni, vagy pedig “látszatmegoldásokkal” kibekkelni ideig-óráig, fontos volt, hogy széleskörű szolgáltatásokkal rendelkezzen a választott szerviz. A Méta Autószerviz ennek szerencsére teljes mértékben eleget tett, hiszen nemcsak rengeteg javítási munkát vállalnak, hanem autódiagnosztikával és hibakód-kiolvasással is foglalkoznak, így jó esélyekkel indultam afelé, hogy részletesebb tájékoztatást tudnak nyújtani mint az autóklubnál a pálya mellett… és a közelgő kiállítások miatt az is számított, hogy minél gyorsabban elkészüljön a kocsim, mert a kutyám egyedi boxa is speciálisan az én autóm csomagtartójába volt tervezve, szóval ha nincs autó, nincs kiállítás – vagy csak igen körülményesen, ami erősen rontja az élvezhetőségét az eseményeknek.

Szóval summa summarum, az autóm végül a Méta Autószervizbe került, és milyen jól döntöttem! Nagy örömömre az oldalukon szerepel egy nyilvános, naprakész, igencsak hosszú és a legtöbb lehetséges munkálatra egy árlista, így tudtam előre kalkulálni a kis költségvetésemmel. Mint később kiderült, nem hiába ajánlották őket többen is: az autódiagnosztikai szolgáltatásuknak hála kiderült, mi baja van a jó ideje szolgáló autómnak. A motor adta be végső soron a kulcsot, de jó pár apróbb hibára is fény derült, amelyeket épp itt volt az ideje orvosolni, igazából felesleges lett volna még pár hónapot várni velük, hogy akkor hozzam megint, ha ismét történik valami gond, úgyhogy végül egy nagygenerál mellett döntöttem, ha már mindenképpen kiesett a “munkából”.

Az autószervizzel kapcsolatban csak jó dolgokat tudok mondani: megfelelően kommunikáltak és betartották a határidőket, ahogyan a megbeszélt összegekkel sem ment az össze-vissza variálás ok nélkül – minden annyi volt és akkor, amennyit megbeszéltünk. Szervizelésre került a vezérlés – ezt sajnos valóban elhanyagoltuk egy kissé az utóbbi időben -, a szokásos, éves olajcserére is sort kerítettünk. Illetve amit sejtettem, sajnos az is beigazolódott: az utolsó út vége felé, mielőtt a motor feladta, kezdtem érezni kisebb kuplungproblémákat. Sajnos kiderült, hogy jobban megéri azt is cseréltetni, javításra nem igazán volt lehetőség ebben az esetben…

Összességében, miután tájékoztatást kaptam arról, hogy mire számíthatok, elkezdődött a várakozás a javítás megtörténtére, és hogy újra szelhessem az utakat: szerencsére ez a várakozási idő végül kevesebb is lett, mint ahogyan azt először, a leadás előtt gondoltam, meglepően hamar visszakaptam az autómat – immár szuper, működőképes állapotban és nem kellett attól tartanom, hogy ismét cserben hagy valahol. Nagy örömömre a folyamat alatt végig megkaptam minden szükséges tájékoztatást, így nem voltak kétségeim, hogy a szerviz munkatársai jó munkát fognak végezni – nem is kellett csalódnom. Külön pluszpont volt a választás során, hogy márkafüggetlen szervizként nem kellett amiatt aggódnom, hogy esetleg a típusa miatt nem vállalnák be az autómat, a 15 éves tapasztalatukból pedig sejtettem, hogy a lehetséges hibák legjavával már van tapasztalatuk – nem mellesleg pedig a közelemben voltak, így nem kellett fél napokat utazgatni ahhoz, hogy ismét nálam legyen a járgányom. Mivel természetesen mindig vannak felmerülő szervizelni való dolgok egy autón, nem is volt kérdés, hogy véglegesen szervizt váltok és a kisebb “rutindolgokkal” is hozzájuk fogok járni a későbbiekben is, legyen az olajcsere, klíma feltöltése, vagy éppen a műszaki vizsga előtti állapotfelmérés, amelyet sosem szerettem kihagyni, mert hát az ördög az bizony sosem alszik, ahogy azt tudjuk, szerintem mindannyian.

Összegezve, ha bárkinek bármilyen problémája támadt az autójával és segítségre van szüksége, bátran keresse fel a https://www.metaautoszerviz.hu oldalt és tájékozódjon! Ne bízzátok kóklerekre az autót, mert ki tudja, milyen károkat okoz benne – valószínűleg sokkal drágább lesz a végeredmény, hiszen olcsó húsnak híg a leve… annak nincs értelme, hogy duplán-triplán költ az ember az autójára, úgy, hogy ennek egy része teljesen felesleges látszattevékenység, vagy éppen még kárt is okoz a rendszerben. A Méta Autószervizzel nekem teljesen pozitív tapasztalataim voltak, én is örülök, hogy hallgattam az ajánlásokra.

https://www.metaautoszerviz.hu