A kutyatartás és az ezzel járó kerti teendők

A gyerekek már amilyen régre csak vissza tudok emlékezni, azzal nyaggatnak, hogy szeretnének egy kisállatot, és természetesen a kutya nálunk a favorit, mint sok más család esetében. Az idén végre úgy döntöttünk, hogy húsvéti ajándék gyanánt hazahozunk egy kiskutyát, hogy örömet szerezzünk nekik, és hát nem is tévedtünk: majd kiugrottak a bőrükből, amikor meglátták.

Ez persze együtt járt egy csomó más dologgal is, amelyről korábban nem kellett gondoskodnunk, de egyáltalán nem bánjuk, hogy így alakult, mert nagyon megszerettük mi is. Amikor eljött a nyár és vele a jó idő, elkezdtünk egyre több időt tölteni a kertben, és a kutyust is szépen lassan kiszoktattuk, elvégre az lesz az otthona.

Elhatároztuk, hogy a kertünk végében lévő kis melléképületet is átalakítjuk, olyan módon, hogy az egy nagy kertes háznak megfelelő legyen, és persze, hogy a kutyatartáshoz is minden adott legyen. 

Amikor belefogtunk, a legelső dolog, amivel szembe kellett néznünk, az a hatalmas rendetlenség volt, hiszen a költözés óta nem igazán használtuk ki ezt a kis helyiséget egyébre, mint hogy bedobáltunk oda mindent, amivel éppen nem tudtuk, hogy mit kezdhetnénk; gyakorlatilag egy kis lomtárként funkcionált idén nyárig a melléképület.

Amikor elkezdtük a nagytakarítást következett az újabb felismerés: nincs hova pakolnunk, a helyiség teljesen mentes volt mindenféle polctól vagy szekrénytől, ami alkalmas lehetne arra, hogy a dolgainkat rendbe tegyük. Ekkor határoztunk úgy, hogy beszerezzük ezeket az eszközöket.

Sokat tanakodtunk azon, hogy hová is forduljunk ezügyben, mert én imádom a bolhapiacokat, úgy gondolom, sokszor remek minőségű termékeket lehet ekezben az üzletekben kapni, nagyon jó áron. Végül azonban arra jutottunk, hogy – mivel elég nagy mennyiségben kellene egy egész melléképületet felszerelni -, elvetjük ezt az ötletet.

Az is fontos volt számunkra, hogy nagyon strapabíró polcaink legyenek, hiszen nem tudhatjuk előre, hogy a jövőben mire lesz szükségünk, és könnyen lehet, hogy olyan dolgok tárolására is szükségünk lesz itt, amelyek igénylik az erős szerkezetű polcokat.

Végül így döntöttünk a raklapos polcok beszerzése mellett, amelyekből a számunkra legalkalmasabbra a rackinglog.hu oldalán leltünk rá, és azt kell mondanom, hogy nagyon jól választottunk.

Ezeket az állványokat tulajdonképpen nagy raktárakban szokás leginkább használni, mert masszívak és rendkívül sokoldalúak. Ezek a kül- és beltérre egyaránt használható, nagy teherbírású polcok könnyű áttekinthetőséget tesznek lehetővé. Értelemszerűen ez az egyik oka annak, hogy nagy áruházak előszeretettel veszik használatba őket raktáraikban, de természetesen mi, a kis melléképületünkben is nagy hasznát vesszük ennek a tulajdonságnak, ugyanis a takarításkor világossá vált számunkra, hogy még egy ilyen kis helyiségben is igen nagy felfordulás tud keletkezni, ha nincsenek rendszerezve a dolgok.

Raklapos polc

Azért nevezhetjük raklapos polcnak, mert többnyire fából és műanyagból készült raklapokra helyezett áru tárolására alkalmas, de természetesen ugyanígy ládák, fémketrecek, tartályok, vagy bármilyen egyéb tárolóeszközt is biztonsággal elhelyezhetünk rajtuk. 

A Rackinglog honlapján tájékozódhatunk a különböző méretű raklapos polcokról és azok jellemzőiről, amellett, hogy külön megismerkedhetünk ezek speciális kiegészítőivel is (keretvédő, oszlopvédő, gitterbox tartó, hordótartó, rácsos tartó, raklaptartó, védősín, terhelés elosztó), teljes körű áttekintést kapva ezáltal a termékekről. 

Mindig is nagyon fontosnak tartottam, hogy ha bármilyen termék vagy szolgáltatás vásárlására adom a fejem, tudjak előzetesen tájékozódni, olyan módon, hogy már úgy menjek oda, hogy tudom mit akarok, és ne az üzletben kelljen még ezzel bíbelődnöm. Manapság ilyen jellegű tájékozódásra az interneten keresztül van lehetőség, emiatt kiemelten fontos számomra, hogy egy cég honlapja biztosítsa a megfelelő mennyiségű információt a termékéről, szolgáltatásáról, illetve az elérhetőségeiről is.

A rackinglog.hu-ról bátran elmondhatom, hogy ezek közé a weboldalak közé tartozik, hiszen a fent említett információk mellett, számos fotót is találhatunk a raklapos polcokról, amelyek segítenek eligazodni és képet kapni a termékeikről – szó szerint.

Nekünk egyébként nagyon beváltak a polcok, beszereltettük mindet a nyáron, és már használatba is vettük. Nagyon nagy könnyebbség, hogy immár minden átlátható, találtunk helyet a kutya eledelének, játékainak és egyéb dolgainak is a sok kerti felszerelés mellett.