A kutyasuliban mindent megtudtam a gázpalackról

Ha fizetnének érte, akkor se tudnám megmondani, hogyan lyukadtunk ki ehhez a témához… Vagy talán mégis? Azt hiszem, Kata németjuhásza eleresztett egy izmos pukit, és az egész napos tréningezés után már senkiben nem volt annyi, hogy ne kezdjen folyni a könnye a röhögéstől. Valaki aztán bedobta, hogy ez kész biológia fegyver, igazi könnygáz, palackozni kéne és úgy árulni… Mire Peti a homlokára csapott, hogy basszus, elfelejtette megrendelni a gázpalackot, pedig megígérte a párjának, hogy elintézi.

Mindenki bólogatott, hogy ez bizony nagy hiba, egyedül én pislogtam döbbenten, hogy milyen gázpalack rendelés??

Amíg Peti elintézte gyorsan a telefonos rendelést, a többiek mesélni kezdték, hogy az egész történet Kata élettársától indult, ő találta a céget. Valahogy nekik mindig teher volt ez a benzinkútra rohangálás a palackért, munka után sose volt kedvük, cipelni meg pláne nem, hétvégén meg pláne nem… Mindig egymás nyakába próbálták sózni a feladatot, egy időben rendszer volt, hogy „egyszer te, egyszer én”, de végül Kata párja megelégelte és keresett egy céget, ami gázpalack házhoz szállítással foglalkozik. Annyira bevált nekik a rendszer, hogy azóta is ajánlgatják mindenkinek.

Jó áron dolgoznak ugyanis, szállítással együtt abszolút megéri, 11 ezer forintot fizetnek tokkal-vonóval a 23 kilós palackért, ami igen kedvező, főleg a kényelemért cserébe.

Ez nagyon jól hangzott, valóban, de pontosan tudtam, hogy én nem tudok egész délelőttöket vagy délutánokat otthon kuksolni, a szállítóra várva. Kata azonban megnyugtatott, hogy erről szó sincs, megbeszélt időpontra érkeznek, és hacsak nincs valami tömegbaleset útközben, nem is szoktak késni.

Na, ez már egyre jobban hangzott, így elkértem tőlük a weboldal címét.

Hazaindultunk közben a kutyákkal, két boxerem van, mind a kettő mentett, és teljesen lökött, imádom őket. Szerencsére elég jól lefáradtak, így hazaérve nyugodtan neki tudtam állni a honlap böngészésének.

Egészen más várt, mint amire számítottam. Egy egyszerű, de célnak teljesen megfelelő, átlátható weboldal fogadott. A főoldalon rövid, szimpatikus, közvetlen hangnemben írt bemutatkozás, alatta rögtön felsorolva a forgalmazott termékek. Jóval több volt, mint amire számítottam, távolról sem csak Pb gázzal foglalkoztak, volt ott hélium palack, CO2, argon és nitrogén palack, acetilén és oxigén és corgon palack.

gázpalack

Oxigén palackot például nem csak egy célra forgalmaznak, ki is emelték a honlapon, hogy orvosi vagy akár acélgyártási célra is szállítanak. A hélium szintén fontos lehet kórházak számára, és persze magánemberként a gyerekzsúrok elengedhetetlen része a lufi, igaz?

Acetilént, corgont, hegesztéshez, vágáshoz ajánlják, ezt éppen én is tudtam, mert a nagybátyám ezermester. Az argon pedig kiváló védőgáz.

Lecsekkoltam a konyhában, hogy milyen nehéz még a gázpalack, és érződött, hogy pár napon belül cserére szorul, így fel is hívtam a megadott telefonszámot, egy nagyon kedves szimpatikus illetővel beszéltem, és gyorsan le is egyeztettünk egy szállítási időpontot, ami mindenkinek megfelelt.

Ezután még felhívtam édesapámat is, hogy elmeséljem neki, milyen csodára bukkantam, és bár még neki bőven van acetilén a palackban, azért megkérte, hogy küldjem át az elérhetőségüket, lehet, hogy ő is kipróbálja.

Pár nap múlva aztán megérkezett a palack a megbeszélt időpontban, a futár szintén kedves, készséges volt, nagyon meg voltam elégedve.

Azóta én is mindenkinek ajánlom a céget. Egy teherrel kevesebb van a vállamon, és azt a felszabadult kis időt a kutyáimmal tölthetem.