A cégalapítás kutya nehéz dolog

Egyszer még gimnazista koromban az egyik osztálytársam elutazott egy hétre nyaralni, és megkérdezte, hogy nem-e tudnék addig vigyázni a kutyájára. Én örömmel igent mondtam, mivel nekem is volt otthon egy imádott labradorom. Akkor még nem igazán tudtam, hogy mi leszek, ha nagy leszek, de időközben szembejött velem egy kutyatréner képzés is. Végül pedig mertem nagyot álmodni, és elhatároztam, hogy megnyitom a saját kutyapanziómat!

Na és most jöjjön az apróbetűs rész, amiről soha senki nem beszél: a cégalapitás költségei! Ezalatt pedig nem a kutyatápot és felszerelést értem, hanem a kft. vagy bt. létrehozását. Bár amikor először beszéltem a grossoffice.hu ügyvédjével, ő nemcsak ezeket említette.

A grossoffice.hu-t az állatorvos ajánlotta, mivel az ő rendelőjének a székhelye is évek óta náluk van. Ahogy ezt elmondta, én már sejtettem, hogy a cégalapitás költségei nem merülnek ki a szükséges használati eszközök beszerzésében, mivel ennek is csak kell legyen valamilyen havidíja. Ezért kíváncsi is lettem, hogy miből áll ez a szolgáltatás valójában.

A grossoffice.hu munkatársa türelmesen végighallgatta minden kérdésemet a telefonban, végül pedig egyeztettünk egy időpontot, amikor el tudok menni személyesen az irodájukba. Azt mondta, tudnak ajánlani egy profi ügyvédet, aki nemcsak hogy képben van a cégalapítás minden lehetséges rejtett költségével, de még a jogi buktatók megismerésében is segítséget tud nyújtani. Mivel a székhelyszolgáltatásuk felől is érdeklődtem, ezzel kapcsolatban is megtudtam új információkat. Többek között azt, hogy nemcsak az ismert milliárdos cégvezetők számára adott a lehetőség, hogy a cégüket egy bizonyos helyre bejelentve ne fizessenek adót. Hazánkban persze csak az iparűzési adó alól lehet mentesülni törvényesen, méghozzá úgy, ha olyan települést választunk vállalkozásunk székhelyéül ahol az önkormányzat nem írja elő ennek az adónemnek a szükségességét.

Ez pedig csak egy volt azok közül a hasznos tudnivalók közül, amelyeket a grossoffie.hu-nál megosztottak velem. Ezek után nem is volt kérdés, hogy elfogadom-e az ajánlatukat mind a cégalapításra, mind pedig a székhelyszolgáltatásra. Ahogy a kutyámat, úgy a cégemet is a legjobb kezekben szeretném mindig tudni, a grossoffice.hu-ban pedig teljesen megbízom!